Lenguh-Lenguh Tengkuk

Untuk Berbekam Sila Buat Temujanji Terlebih dahulu. Hubungi Che Wann.

Sakit Kepala Sebelah Kiri

Untuk Berbekam Sila Buat Temujanji Terlebih dahulu. Hubungi Che Wann.

sakit kepala belakang

Untuk Berbekam Sila Buat Temujanji Terlebih dahulu. Hubungi Che Wann.

Sakit Atas Kepala

Untuk Berbekam Sila Buat Temujanji Terlebih dahulu. Hubungi Che Wann.

Sakit Leher Kiri

Untuk Berbekam Sila Buat Temujanji Terlebih dahulu. Hubungi Che Wann .

04 Mac 2015

PROMOSI URUT TRADISIONAL KG RM80/2JAM


Assalamualaikum warahmatullahi wabarokatuh...

Berita baik bagi kaum wanita yang mencari-cari urut tradisional kampung, di sini kami ada menyediakannya khusus untuk kaum wanita sahaja.
Caj rawatan bagi urut tradisional kampung ini hanya RM50 sejam @ PROMOSI  RM80 2 jam....

Untuk temujanji sila taip :
NAMA ANDA <> TARIKH <> WAKTU <> URUT TRADISIONAL
 hantar ke 017-2979575

Buka setiap hari 10 pagi hingga 10 malam.
ALAMAT : NO 32 JALAN MEGAN SETAPAK, TAMAN SRI RAMPAI, 53300 SETAPAK KL. **BERDEKATAN DENGAN MASJID SRI RAMPAI, SEBELAH KEDAI DOBI DAN KLINIK GIGI MELIA.**

Copy and WIN : http://bit.ly/copynwin
 

ALAMAT : NO 32 JALAN MEGAN SETAPAK, TAMAN SRI RAMPAI, 53300 SETAPAK KL. **BERDEKATAN DENGAN MASJID SRI RAMPAI, SEBELAH KEDAI DOBI DAN KLINIK GIGI MELIA.**

Copy and WIN : http://bit.ly/copynwin

09 Februari 2015

PAKEJ BEKAM 1 BADAN PERCUMA DETOX HOMEOPATI

PROMOSI PROMOSI PROMOSI

PROMOSI PEMBUKAAN THIBBUN NABAWI NATUROPATHIC HEALTH CENTRE.

DAPATKAN TERAPI BEKAM DENGAN PAKEJ 11 POINT UTAMA DI BADAN, ANDA AKAN DI BERI PERCUMA SEBOTOL HOMEOPATI DETOX....

UNTUK BOOKING TEMUJANJI SILA TAIP NAMA_ TARIKH_ WAKTU DAN HANTAR KE 017-2979575 @ 016-2212499.

UNTUK LELAKI DAN WANITA...

28 Januari 2015

SELAMAT DATANG KE PREMIS BARU KAMI....SILAKAN SINGGAH

NO 32 JALAN MEGAN SETAPAK, TAMAN SRI RAMPAI KL



SUASANA DALAM KEDAI

ANEKA PRODUK KESIHATAN
RUANG BEKAM

RUANG BEKAM

RUANG RAWATAN BEKAM DAN GURAH

RUANG RAWATAN BEKAM DAN GURAH
PERAWAT MUSLIMAH

TERBAIK DARI KAMI >>>BEKAM & GURAH

Ramai yang bertanya lokasi premis baru ni di mana????

> BERDEKATAN DENGAN MASJID SRI RAMPAI DAN TASIK SRI RAMPAI...
> SHOPLOT 4 TINGKAT WARNA COKLAT
> SEBELAH KEDAI DOBI WASHERO 24 JAM DAN KLINIK GIGI MELIA
> BERHADAPAN DENGAN WISMA RAMPAI, SEN HENG DAN BELAKANG STESEN MINYAK PETRON.

> DI BUKA SETIAP HARI JAM 10 PAGI HINGGA JAM 10 MALAM.
> UNTUK MENDAPATKAN RAWATAN BEKAM, GURAH RESDUNG, URUT TRADISIONAL DAN YUMEIHO SILA BUAT TEMUJANJI AWAL. SMS NAMA ANDA, TARIKH DAN WAKTU BILA NAK DTG DAN HANTAR KE 016-2212499.
> UNTUK BEKAM LELAKI SILA HUBUNGI ADIK LELAKI SAYA DI 016-6703418 WAN ZAWAWI

>>> TEMUI KAMI DI ALAMAT BARU.....NO 32 JALAN MEGAN SETAPAK, TAMAN MEGAN SRI RAMPAI, 53300 KUALA LUMPUR.

>>> TURUT DI SEDIAKAN 2 JENIS BEKAM SAMA ADA MENGGUNAKAN JARUM ATAU KAEDAH SAYATAN TANPA RASA SAKIT ATAU PEDIH..BELUM CUBA BELUM TAU...DAH CUBA PASTI NAK LAGI..<<<


TELAH BERPINDAH KE PREMIS BARU DI TAMAN SRI RAMPAI

NO 32 JALAN MEGAN SRI RAMPAI, TAMAN SRI RAMPAI KL

BERSEBELAHAN DOBI 24 JAM DAN KLINIK GIGI MELIA

TURUT MENJUAL ANEKA PRODUK KESIHATAN DAN KECANTIKAN

RUANG DALAM KEDAI

RUANG RAWATAN BEKAM DAN GURAH

RUANG RAWATAN BEKAM DAN GURAH
ASSALAMUALAIKUM WRT... SELAMAT TAHUN BARU 2015.... DENGAN SUKACITANYA DI MAKLUMKAN THIBBUN NABAWI HEALING CENTRE TELAH BERPINDAH OPERASI KE PREMIS YANG BARU DAN NAMA JUGA TELAH DI TUKAR KEPADA THIBBUN NABAWI NATUROPATHIC HEALTH CENTRE YANG BERALAMAT DI NO. 32 JALAN MEGAN SETAPAK, TAMAN SRI RAMPAI, 53300 SETAPAK KL.... PREMIS INI BERDEKATAN DENGAN TASIK SRI RAMPAI DAN MASJID SRI RAMPAI. MENGHADAP JALAN BESAR DAN SEBELAH KEDAI DOBI 24 JAM DAN JUGA KLINIK GIGI MELIA..... SIGNBOARD THIBBUN NABAWI BELUM SIAP LAGI, SIKIT MASA LAGI BARU NAK NAIK SIGNBOARD YER.... PREMIS INI AKAN BEROPERASI SETIAP HARI BERMULA JAM 10 PAGI HINGGA 10 MALAM.... UNTUK TEMUJANJI RAWATAN BOLEH HUBUNGI 017-2979575. JIKA CALL TAK ANGKAT SILA SMS. ADAKALANYA SIBUK HINGGA TAK SEMPAT NAK JAWAB CALL.

Copy and WIN : hhttp://bit.ly/copynwin

26 November 2014

RENOVATION IN PROGRESS

ASSALAMUALAIKUM WBT....

Agak lama jugak saya dah tak update blog ni....hampir 3 bulan menyepi...entah ada pengunjung lagi ke tak ni...kalau ada alhamdulillah, anda sedang bersiaran bersama saya...kalau xde pun tetap nak tulis jugak...

Sebelum tu mohon kemaafan kepada sesiapa sahaja yang cuba call atau sms sy tapi tak berjawab... nak kata sibuk tak la sibuk sangat...nak kata tak sibuk tapi kekadang sibuk ya amat...apa pun yang masih setia dgn thibbun nabawi healing centre amatlah saya hargai dan jutaan terima kasih kerana terus setia menjadi pelanggan tetap kami. Dan atas sokongan tuan puan semua insyaa Allah TNHC akan mengorak langkah lebih maju ke hadapan. Adapun berita gembira tersebut tak dapatlah nak di khabarkan di sini kerana semua perancangan masih belum selesai lagi.... masih dalam proses pembaik pulih, atau omputih kate renovation in progress...betul ke tak? kalau salah tlg jgn ketawa. saya BI mmg fail, tapi hentam sajalah labu...

So alkisahnya tuan puan kenelah tunggu berita selanjutnya tak lama jer lagi...pembukaan Thibbun Nabawi Healing Centre yg di beri nafas baru dan nyawa baru....tungguuuu...tak lama jer lagi...

Kepada sesiapa yg masih nak dptkan rawatan bekam dan gurah silalah bersabar yer, boleh cuba buat temujanji jika jadual saya ada kelapangan... org kata tengok nasib la...sbb sekarang saya byk urusan luar...harap maklum.

Doakan semoga segala urusan dan perancangan saya berjalan dengan lancar, semua ini utk kemudahan tuan puan di masa akan datang apalagi dgn kedatangan tahun baru 2015 bermakna telah 5 tahun saya berkecimpung dalam bidang alternative ini, pastinya saya mahu memberikan yang terbaik dan terkini buat semua pelanggan saya yang di kasihi....insyaa Allah

20 Jun 2014

RAWATAN GURAH RESDUNG DI KUALA LUMPUR

 Tanda2 resdung :
# selalu selsema dan bersin
# gatal2 hidung
# nafas berbau busuk
# selalu semput dan sukar bernafas
# hidung selalu tersumbat
# badan dan muka di tumbuhi jerawat

Adakah anda mempunyai tanda2 seperti di atas???

Rawatan gurah resdung membuang lendir kahak dan hingus, proses rawatan 1 jam.


 ALAMAT : NO 32 JALAN MEGAN SETAPAK, TAMAN SRI RAMPAI, 53300 SETAPAK KL.

**BERDEKATAN DENGAN MASJID SRI RAMPAI, SEBELAH KEDAI DOBI DAN KLINIK GIGI MELIA.**


Waktu Rawatan :
SETIAP HARI 10.00 pagi-10 malam.





Sila buat temujanji sebelum datang. SMS NAMA ANDA_ TARIKH_ WAKTU HANTAR KE 017-2979575 @ 016-2212499.

15 Jun 2014

MIGRAIN SEMBUH DENGAN SEKALI BEKAM

Assalamualaikum warohmatullahi wabarokatuh...

Cerita kali ni pasal migrain... beberapa bulan yang lepas sepasang suami isteri datang untuk mendapatkan rawatan bekam. Si isteri ni jenuh la pujuk si suami untuk berbekam terutama kepala sebab selalu migrain setiap hari...pada mulanya si suami takut nak berbekam apalagi kalau bekam kepala sebab tak nak cukur rambut...setelah di desak oleh si isteri maka si suami terpaksa akur, maka di cukurlah rambutnya yang macho tu...dan proses bekam pun berjalan dengan lancar...
Setelah beberapa bulan berlalu maka hari ni mereka datang lagi untuk berbekam lagi. Bila di tanya pasal migrain tu katanya lepas bekam dulu tu terus dah takde migrain lagi...takde langsung sakit2 kepala,memang sembuh 100%.....alhamdulillah... perkembangan yang baik. Dan kali ni si suaminya datang dengan kepala botak licin dengan harapan nak bekam kepala lagi dan nak buat banyak point...tapi di sebabkan migrain dah takde maka tak perlulah nak buat banyak point, cukup sekadar 1 point ummu mughits pun dah memadai dan di tambah bekam di badan. Kini si suami dah tak takut nak bekam lagi, si isteri ok jer, lepas ni diorang memang nak jadikan bekam ni sebagai rutin dalam menjaga kesihatan tanpa kesan sampingan...


HARI RABU TIADA RAWATAN BEKAM HANYA RAWATAN GURAH RESDUNG SAHAJA.
Sila buat temujanji sebelum datang.
(SMS NAMA ANDA_JENIS RAWATAN_TARIKH_WAKTU KE 017-2979575)

***tertakluk kepada kekosongan dan kelapangan masa saya kerana buat masa sekarang saya sibuk dengan pengajian dan kuliah di kolej,,,di mana bila saya berada dalam dewan kuliah hp saya akan 'silent mode',,,jd harap kepada sesiapa yg ingin dapatkan rawatan dengan saya sila hantar sms @ whatsapp ke no yg tertera di atas. Saya akan reply bila berkelapangan atau sesudah pengajian/kuliah. Segala kesulitan harap maafkan..***

13 Jun 2014

MEMBEKAM PESAKIT DIABETES

GAMBAR HIASAN
Assalamualaikum warohmatullahi wabarokatuh...

Ni testimoni yang terbaru, seorang sahabat che wann masa zaman sekolah dulu datang berbekam itupun setelah hampir 2 tahun dia memikirkan tentang bekam ni sebabnya takut... Alkisah terjadi 2 tahun yang lepas di mana secara tak sedar dia di sahkan menghidap diabetes dan paling teruk ibu jari kaki kanannya terpaksa di potong dan isi kulit atas kakinya juga terpaksa di buang hingga nampak tulang...dan kesannya sehingga sekarang luka atas kakinya tu masih belum sembuh dan membengkak... Beliau dah banyak kali telefon bertanya betul ke bekam ni tak sakit? Diabetes boleh bekam ke? Boleh sembuh ke? Dan macam2 soalan lagi... Setelah di beri penerangan serba sedikit maka akhirnya beliau datang pada minggu lepas bersama seorang lagi sahabat sekolah lama juga. secara tak langsung kitorang reunion sekali la tu....Setelah bertanya serba sedikit perkembangan kesihatan sahabat ni rupanya beliau juga menghadapi masalah tekanan darah rendah di mana katanya kepala selalu pening2 tak tentu masa. Setelah bersetuju saya huraikan point2 bekam yang akan saya lakukan masa proses rawatan pun di mulakan dan di bekam sebanyak 11 point dari tengkuk hingga pinggang....selepas berbekam beliau kata rasa ringan sikit cuma ada rasa pening2 sikit,mungkin sebab meniarap hampir setengah jam memang akan rasa pening2 sikit, setelah bagi minum dan makan kuih sikit serta kurma, pening2 tu terus hilang.....yang kawan lagi sorang ni pun buat bekam dan juga terapi yumeiho sbb katanya sakit pinggang dah lama serta kaki selalu lenguh2...

Hari ni mereka datang lagi untuk rawatan susulan, paling menggembirakan masuk jer dalam rumah diorang dengan seronoknya menceritakan pengalaman selepas balik berbekam minggu lepas...kisahnya diorang g makan kat sebuah kedai makan, tengok makanan yang di beri macam banyak dan macam tak habis nak makan, maklumlah bila dah sakit selera makan dah kurang dan makan pun banyak kene pantang. Tapi tak sangka pulak diorang boleh makan habis licin. Yang kawan kene diabetes ni pulak katanya sejak dia sakit dia tak pernah lagi makan nasi beras biasa melainkan beras ponni jer...tapi bila balik jer rumah beliau pun test paras gula dan keputusannya 5....sebelum ni kalau lepas makan asyik no 7 ke atas je itupun berpantang makan dan beras ponni jer. Dan pening kepalanya di sebabkan tekanan darah rendah juga hilang terus dah xde pening2 lagi. Kakinya yang membengkak kesan operation tersebut juga semakin surut bengkaknya dan dia dah boleh sarung selipar dengan sempurna berbanding sebelumnya. Alhamdulillah lepas ni memang beliau nak menten jaga kesihatan dengan bekam dan juga pemakanan sunnah yang lain. Manakala sahabat yang lagi seorang tu pulak memberitahu lepas buat terapi yumeiho terus hilang sakit pinggang dan sengal2 hingga ke kaki tu,memang rasa best sangat katanya. Alhamdulillah semoga Allah memberikan kesembuhan dan kesihatan kepada sahabat ni tadi dan kekal menjaga kesihatan melalui rawatan sunnah dan pemakanan sunnah.
Mungkin ada di antara kita yang tak menyedari yang diri kita di serang kencing manis, tau-tau jer dah kronik macam sahabat ni tadi...jadi apa sintom kencing manis ni???

Tanda-tanda lebihan paras gula di dalam darah atau hiperglisemia ialah :


  • Sering membuang air kecil, terutama pada sebelah malam.
  • Kerap terasa haus.
  • Muntah-muntah.
  • Badan semakin kurus.
  • Koma.
  • Sukar bernafas.
  • Sakit perut.
Kesimpulannya siapa kata pesakit kencing manis atau diabetes tak boleh bekam???
Cuba dahulu dan lihat sendiri keputusannya anda pasti teruja...

  Pada malam aku diisra'kan,aku tidak melewati sekumpulan Malaikat melainkan mereka berkata, "Wahai Muhammad, suruhlah umatmu melakukan hijamah (bekam)."
(Sunan Ibnu Majah & Sunan Abi Daud)


 
HARI RABU TIADA RAWATAN BEKAM HANYA RAWATAN GURAH RESDUNG SAHAJA.
Sila buat temujanji sebelum datang.
(SMS NAMA ANDA_JENIS RAWATAN_TARIKH_WAKTU KE 017-2979575)

***tertakluk kepada kekosongan dan kelapangan masa saya kerana buat masa sekarang saya sibuk dengan pengajian dan kuliah di kolej,,,di mana bila saya berada dalam dewan kuliah hp saya akan 'silent mode',,,jd harap kepada sesiapa yg ingin dapatkan rawatan dengan saya sila hantar sms @ whatsapp ke no yg tertera di atas. Saya akan reply bila berkelapangan atau sesudah pengajian/kuliah. Segala kesulitan harap maafkan..***

07 Jun 2014

JURUBEKAM LELAKI DI TNHC...016-6703418 WAN ZAWAWI


 Alhamdulillah kini lagi seorang adik lelaki che wann bakal mengikuti jejak langkah kakaknya ni dalam bidang bekam...
Jadi selepas ni jika ada permintaan daripada kaum adam untuk berbekam  tuan2 bolehlah terus menghubungi adik saya ni di talian 016-6703418 Wan Zawawi ... waktu operasi bermula jam 10 pagi - 10 malam setiap hari kecuali hari Rabu kami tutup....hanya rawatan gurah sahaja yang di buka pada hari rabu.


bersama ustz hj Saiful yang mengajar bekam sunnah


08 Mac 2014

PAKAR RAWATAN RESDUNG...GURAH POWER DI TNHC KL

ASSALAMUALAIKUM WBT...

Bagi sesiapa yang ada masalah hidung tersumbat di sebabkan lendir atau kahak,masalah resdung,mulut berbau, selalu sakit kepala, lelah atau asma atau nak merdukan suara bolehlah menghubungi kami untuk mendapatkan rawatan Ghurah ini...Caj rawatan cuma RM50 sahaja dan tempoh rawatan dalam 1 jam sehingga lendir,kahak dan hingus habis keluar...

Selepas gurah anda akan rasakan nafas anda panjang sampai ke paru-paru...kepala rasa ringan (esoknya lah) mata dah tak ngantuk lagi, tumpuan lebih fokus (bagus bg pelajar), mudah ingatan atau menghafal...tak percaya kene cuba baru tau...
 Tanda2 resdung :
# selalu selsema dan bersin
# gatal2 hidung
# nafas berbau busuk
# selalu semput dan sukar bernafas
# hidung selalu tersumbat

# badan dan muka di tumbuhi jerawat


Adakah anda mempunyai tanda2 seperti di atas???

Dapatkan rawatan segera dengan menghubungi kami di 017-2979575 @ 016-2212499 ...

Rawatan gurah resdung membuang lendir kahak dan hingus, proses rawatan 1 jam.

ALAMAT : 
THIBBUN NABAWI HEALING CENTRE,
NO 32 JALAN MEGAN SETAPAK,
TAMAN SRI RAMPAI.
53300 SETAPAK KL.
(Berdekatan Masjid sri rampai tepi tasik, sebelah kedai dobi dan klinik gigi melia)

Waktu Rawatan :
SETIAP HARI 10.00 pagi-10.00 petang.


Sila buat temujanji sebelum datang.
(SMS NAMA_ RAWATAN GURAH _TARIKH_WAKTU KE 017-2979575)